Oplevelser og aktiviteter i Livigno

Latteria – Byens bedste is

Italien er kendt for den gode is og på Latteria, som er Livignos mejeri, bruger de den lokale mælk til at forkæle os is-glade skandinavere. Når solen står højest, skal isen nydes på Latterias sol-terrasse, hvor I har udsigt ind i den smukke dal og op ad begge bjergsider. Udover is sælger mejeriet også en række andre produkter, og I har også mulighed for at få et lille indblik i produktionen af alle de gode oste.

Paragliding

Oplev Livigno fra oven. Fra toppen af bjergene er der en uimodståelig udsigt, men hvorfor ikke opleve Livigno fra et endnu højere luftlag? Fabio, som har årtiers erfaring som paraglider, tager dig nemlig med på en fantastisk tur op over bjergene og dalen. Det er en oplevelse for livet at mærke solen lidt tættere på, og turen bliver filmet, så du kan tage flyveturen med hjem til forevigelse.

La skieda – Telemark festival

Normalt er det i norden, at man møder de største traditioner og dyrkelse af telemark-skiløbet, men i Livigno står næsten alle lokale på telemarkski, og der er en rigtig stort hype omkring fænomenet. Det hele kulminerer i en kæmpe telemark-festival i slutningen af marts, hvor telemarkløbere fra hele verden kommer og deltager i festlighederne. Alle niveauer kan være med, også nybegyndere.

Aktiviteter i Livigno

Slopetrotter Skitours arrangerer en masse aktiviteter for jer gæster i løbet af ugen. Hvis I aldrig har besøgt Livigno, vil det være oplagt at tage med på en af vores pistevisninger, som er en hyggelig dag med skiløb, fortællinger om skiområdet og Livigno, samt mødet med andre skiglade skandinavere. Vi arrangerer også picnic i sneen, hvor der er rig mulighed for at smage lokale specialiteter såsom skinke, ost og grappa. Alt i alt en perfekt måde at tage en pause i skiløbet og nyde solen.

Når man siger Italien, siger man også rødvin. Livigno producerer mange produkter selv, men ligger desværre for højt til at dyrke vindruer. Livigno ligger dog i den vinregion der hedder Valtellina, hvor der produceres en stor mængde vin årligt. Er I interesserede i vin og dyrkningen heraf, så tag med på Slopetrotter Skitours vinsmagning i Livigno, hvor en af de lokale fortæller om, hvordan de dyrker og laver vinen i området. Og selvfølgelig skal vi også smage på forskellige vine. Et rigtigt godt arrangement, som I kun kan gå smilende fra.