Made in Livigno

Vi ved alle, at god mad og Italien går hånd i hånd. Noget af det, der karakteriserer det italienske køkken, er de gode råvarer og den simple tilberedning. Livigno er ingen undtagelse, og byen har sine helt egne specialiteter, som vi gerne vil dele med jer.

Vi starter med Livignos mejeri og fremfor alt den fantastiske ost, de laver. Latteria di Livigno ligger i den nordlige ende af byen og har i over 50 år samarbejdet med små lokale mælkebønder og samlet mælken under ét tag. Mejeriet laver fantastisk mælk, is og ikke mindst ost. En af vores absolutte favoritter er Latteria Livigno Magro. Det er en blød, elastisk ost, som i 2012 bl.a. fik prisen ”Cheese of the Year”.

Når vi snakker om ost, kan vi ikke lade være med at nævne den lokale ret Pizzocheri. Det er en mættende pastaret lavet af boghvede blandet med spidskål, kartofler, hvidløg, salvie og masser af parmesanost og en smule casera-ost. En ægte favorit og en must-have, når man er i Valtellina-området.

Bresaola er noget, som mange spiser derhjemme, men ikke mange ved, at det kommer fra Valtellina-området og har sin oprindelse lige her i Livigno. Bresaola er lækkert i sig selv, men man bliver helt overrasket, når man smager det sammen med den lokale Casera-ost.

Picnic i Livigno

Som du kan høre, så er Livigno ikke bare et skiparadis, men også en himmel for madelskere. Livigno er meget stolte af deres lokale madtraditioner, og selv på de større restauranter er det mest lokale retter, du finder på menukortet.

Og så har vi ikke engang nævnt klassikerne endnu. For en god omgang spaghetti bolognese eller en pizza kan naturligvis også klares. En sprød pizzabund toppet med friske, lokale råvarer – og så endda til priser helt ned omkring 6-7 euro – så er det altså ikke noget at klage over!

Vi kunne fortsætte side op og side ned om den fantastiske mad, man kan få hernede – men vi vil faktisk anbefale, at I selv kommer og smager på den i stedet.