Forår i Livigno

Man kan ikke være andet end i godt humør, når forårssolen stråler fra morgen til aften, og ligeså gør vi guider, der  ikke kan lade være med at smile.

Livigno solskin

De eneste skyer på vores himmel er, at sæsonen snart er slut. Vi synes, at tiden her i Livigno er gået alt for stærkt, og vi er slet ikke klar til at tage hjem! Men spørgsmålet er samtidig, om man nogensinde kan være klar til at forlade dette paradis med alle disse søde mennesker og god mad i solen.

Selvom flere andre destinationer allerede er lukkede for nu, så findes der stadig meget at se frem til i Livigno. Første uge i april bliver der afholdt en årlig festival i byen – ”La Skieda”. Det er en telemark-festival, hvor flere tusinde mennesker fra hele verden  samles for at holde en fantastisk fest. Programmet ser forskelligt ud fra år til år, men man kan altid regne med skiløb, underholdning og masser af fest.

Piste Livigno

Ugen efter påske sker der igen noget nyt i Livigno. Det er nemlig musikfestivallen ”Snowland”, som bliver afholdt, hvor mere end 100 DJ’s kommer og for alvor starter festen – og slutter sæsonen af med et brag. Det er en uge, vi guider glæder os meget til, specielt når nogen af os gerne vil øve sig på telemark (og blive bedre i danseskoene).

Nu gælder det bare om at få skibrillerne på og arbejde videre på vores flotte goggle-tan. Vi vil nyde det sidste af sæsonen som solbrændte pandaer.

Ski Livigno

Vi byder hjerteligt velkommen til jer som kommer og besøger os i påsken og hjælper os med at få en herlig afslutning på sæsonen.

Ses vi ikke snart, så håber vi at se jer næste vinter!

Gratzie mille og tusind tak for alt! Vi ses!

 

GUIDERNES TIPS – gør rejsen mere personlig

Nu er vi efterhånden kommet godt ind i sæsonen, og vi vil derfor introducere et tilbagevendende tema; ”guidernes tips”. Alle vi guider i Livigno har forskellige personligheder, og derfor også forskellige ideer til, hvad det helt perfekte ferie skal indeholde. Heldigvis er Livigno er stor alpeby med en lang liste af aktiviteter udover skiløb – så der er masser at vælge imellem.

Vi starter med nogle tips til dig, som er ude efter afslapning. Efter et langt efterår med arbejde og/eller skole er ferie et velkomment afbræk til hverdagen. Men selvom man er på skiferie, er det ikke et krav, at man står på ski fra lifterne åbner til de lukker igen. Efter et par ture ned ad pisterne kan vi anbefale et besøg på Camanel, champagnebaren på Mottolino-siden. Der er meget få ting, som slår en Aperol Spritz kombineret med solskin og god udsigt. Udover at sidde i en solstol i sneen, så findes der også andre afslappende muligheder i Livigno – der findes nemlig mange massage- og spa-steder, der er værd at besøge. Nu når du er i Italien, så skal dagen naturligvis afsluttes med en lækker, italiensk middag. Problemet er bare at vælge imellem de 150 restauranter rundt omkring i byen. Vi kan dog anbefale eksempelvis Bivio, der er en fantastisk bistro, eller Bellavista, der serverer byens bedste pizzaer.

Guider på pisten i Livigno

Der er også den aktive type, som hver morgen står forrest i køen, når liften åbner. Hvis du føler dig rastløs, når lifterne er lukket, så findes der masser af gode stier til en gå- eller løbetur, eller du kan tage et smut i træningscenteret Aquagranda, hvor flere elitesportsudøvere træner. Livigno byder også på gode muligheder for lidt anderledes aktiviteter, og du kan eksempelvis teste dine evner på langrendski, med en omgang isklatring eller en tur på snescooter. Mulighederne er mange, og Livigno er virkelig et paradis for dig, der gerne vil ud og lave noget hele tiden.

Afterski Livigno

Til sidst har vi naturligvis også festaberne. Dig, der hellere vil opleve byen, når mørket er faldet på, og de fleste er gået i seng. Vil du danse til benene ikke kan mere, så har Livigno absolut også noget for dig! Vi har tre absolutte favoritter i byen, når det kommer til afterski. Vi har prøvet, men vi kan simpelthen ikke vælge, hvilken der er den bedste, så den delte førsteplads går til Alegra, Stalet og Kosmo. Her danser vi guider til vores yndlingssange, og vi håber, du har lyst til at være med! Vil du fortsætte festlighederne til solen står op, så er det natklubben Miky’s, du skal forbi. Det er svært at slå en natklub, der både har en rutschebane og en væg, der forsvinder. På Miky’s kan du være sikker på at finde mindst én guide fra et af rejseselskaberne hver eneste aften.

Made in Livigno

Vi ved alle, at god mad og Italien går hånd i hånd. Noget af det, der karakteriserer det italienske køkken, er de gode råvarer og den simple tilberedning. Livigno er ingen undtagelse, og byen har sine helt egne specialiteter, som vi gerne vil dele med jer.

Vi starter med Livignos mejeri og fremfor alt den fantastiske ost, de laver. Latteria di Livigno ligger i den nordlige ende af byen og har i over 50 år samarbejdet med små lokale mælkebønder og samlet mælken under ét tag. Mejeriet laver fantastisk mælk, is og ikke mindst ost. En af vores absolutte favoritter er Latteria Livigno Magro. Det er en blød, elastisk ost, som i 2012 bl.a. fik prisen ”Cheese of the Year”.

Når vi snakker om ost, kan vi ikke lade være med at nævne den lokale ret Pizzocheri. Det er en mættende pastaret lavet af boghvede blandet med spidskål, kartofler, hvidløg, salvie og masser af parmesanost og en smule casera-ost. En ægte favorit og en must-have, når man er i Valtellina-området.

Bresaola er noget, som mange spiser derhjemme, men ikke mange ved, at det kommer fra Valtellina-området og har sin oprindelse lige her i Livigno. Bresaola er lækkert i sig selv, men man bliver helt overrasket, når man smager det sammen med den lokale Casera-ost.

Picnic i Livigno

Som du kan høre, så er Livigno ikke bare et skiparadis, men også en himmel for madelskere. Livigno er meget stolte af deres lokale madtraditioner, og selv på de større restauranter er det mest lokale retter, du finder på menukortet.

Og så har vi ikke engang nævnt klassikerne endnu. For en god omgang spaghetti bolognese eller en pizza kan naturligvis også klares. En sprød pizzabund toppet med friske, lokale råvarer – og så endda til priser helt ned omkring 6-7 euro – så er det altså ikke noget at klage over!

Vi kunne fortsætte side op og side ned om den fantastiske mad, man kan få hernede – men vi vil faktisk anbefale, at I selv kommer og smager på den i stedet.

En uge med os i Livigno

Hvad indebærer en skiferie med Slopetrotter i Livigno egentlig? Den indebærer en hel masse, men for at give jer noget af svaret, kan I her læse, hvordan en helt almindelig uge ser ud her i skønne Livigno.

Lørdag er rejsedag, så for de fleste af jer vil ferien nok for alvor starte om søndagen. Vi starter søndagen ud med en pistevisning klokken 10:30, hvor vi kører fra den ene ende af Carosello til den anden og slutter med middag på Alegra. Det bedste ved pistevisningen er, at I ikke skal tænke på, hvor I skal køre hen, eller hvor I er på bjerget. Bare følg guiderne, der alle er ivrige efter at vise jer deres yndlingspister, så kommer i ikke til at gå galt i byen. Det er en fin måde at lære skisystemet at kende på og finde nogle fede pister.

Efter pistevisningen følger naturligvis afterski! Det foregår på Alegra, og senere på eftermiddagen holder vi et velkomstmøde. Her kan I bl.a. regne med tips, tricks og inspiration, så I kan få en legendarisk uge. Livigno ligger 2 timer fra Valtellina, som er verdensberømt for sine fantastiske vine. Så selvfølgelig vil vi afslutte dagen med en vinsmagning med vores vinekspert Manuel, som vil præsentere de vidunderlige vine og deres historier.

Liv-3

Om mandagen har vi endnu en pistevisning, men denne gang viser vi det bedste fra Mottolino-siden. Her vil I se, hvorfor alle vi guider alle samme siger, at det er favoritsiden. Efter en dag på ski tager vi videre til afterski på Kosmo, som er et helt nyt sted, der netop er åbnet i år.

Tirsdag er vi guider at finde på Stalet afterski som har skandinavisk tema, men vi stopper ikke der. Om aftenen fortsætter festen ud i gaderne, hvor vi vil give jer en smagsprøve på Livignos natteliv med vores berømte pubcrawl. Her viser vi jer byens bedste barer og klubber, og aftenen byder på alt fra en gigantisk guitar i loftet til en rutchebane fra garderoben til baren.

Om onsdagen finder i os både på Kosmo og Alegra – så kan I selv vælge jeres favorit-afterski.

Og så er det endelig ugens bedste dag; torsdag. Hvad er det, som gør, at denne dag adskiller sig fra alle de andre dage på ugen? Det er dagen, hvor vi har vores picnic! Vi er ikke blege for at indrømme, at det er nogle af vores bedste timer med jer. Der er jo heller ikke meget i vejen med at sidde i sneen ved siden af pisten i solen, spise lokale skinker og oste og drikke aperol spritz sammen med glade mennesker, som deler samme glæde for skiløb. Efter maden vil vi gerne invitere på endnu en afterski på Alegra.

Picnic Livigno

Fredag ses vi igen på Alegra, og vi regner med at I danser med os på bordene, når vores favoritsange kommer på.

Det var en lille forsmag på noget af det, vi har at byde på, når I kommer til Livigno. Alle uger er selvfølgelig forskellige, men det skal I nok høre mere om, når I ankommer.

Ses vi?

Alle veje fører til Livigno

Okay, det er måske en sandhed med modifikationer, når kun én tunnel forbinder Livigno med resten af verden i det snefyldte vinterhalvår. Her kommer alligevel vores allerbedste grunde til, at alle burde tage en tur til herlige Livigno:

  • Det er godt for nybegyndere og børn. Og her taler vi ikke bare danske eller svenske nybegyndere, men selv russiske nybegyndere, der stadig er ved at forstå hvad der er for og bag på en ski og som næsten er med på, hvordan skistøvle fungerer.
  • Har du allerede styr på ploven, så kan du tage op til toppen og nyde en 5 km piste i boulevard-format.
  • Livigno blev kåret som den bedste offpiste-destination i sæsonen 2014/15.
  • Du finder Italiens bedste funpark i Livigno. Den ligger forresten også i top 5, hvis man tæller resten af verden med.

Skiferie i Livigno

  • Byen er pga. sin historie skattefri, så du finder både billig alkohol og billige mærkevarebutikker – så her er gode shoppingmuligheder!
  • Livigno har ca. 5000 fastboende indbyggere, men har alligevel masser af klassisk, italiensk charme.
  • Vi er i Italien. Bliver det koldere end sådan ca. -10 grader, bliver italienerne hjemme – så du har pisterne for dig selv.
  • Byen ligger i 1800 meters højde, så snesikkerheden er stor.
  • De 1800 meter gør også, at Livigno er en af de byer med flest solskinstimer om år i Italien. Så husk solbriller og solcreme.
  • Italien er lig med god mad, og Livigno er absolut ingen undtagelse. Et eksempel er Bivio Cantina, som har fået en plads i Michelinguiden, og som absolut er et besøg værd.

Guider i Livigno

Og med den liste er der vel ikke andet at sige, end at vi ses i Livigno!

Begyndelsen på noget legendarisk

Så er sæsonen endelig skudt i gang, og vi har haft vores første uge her i legendariske Livigno. Til at starte med vil vi præsentere os selv, og hvad det lige præcis er, at vi kan.

Til at starte med har vi Ida, og for at citere ejeren af Mountain Planet (en af vores skiudlejninger); ”Hun er ældst, og hun er chefen”. Ikke mere at sige til det.

Stephen aka Slim the Busdriver kender alt til Livignos gratis bussystem; fra farver til linjer og stoppesteder. Han elsker at køre med bus og komme rundt, så tag endelig en tur i bus med ham, så bliver han så glad.

Christ Christian er vores liftkortekspert, og med sit legendariske slopegrin får han cheferne på liftkortkontoret til at le, som ingen anden kan. Derudover er han en stjerne til at hoppe ud fra bjerge og paraglide.

Mischa Michelle er Livignos pubcrawl-ekspert. Der findes ikke noget, Michelle ikke ved om byens natteliv; hun ved, hvilken klub man skal gå til, hvilken dag og på hvilket tidspunkt. Så skal I have et tip til aftenens bytur, så er det Michelle, I skal hive fat i.

Agnes Angus, bliver irriteret over sit navn på skemaet, fordi hun tror, at nogen har stavet hendes rigtige navn forkert. Agnes har styr på picnicen, noget ingen vover at spøge med, eftersom det er vores mest populære arrangement.

E(A)llen – eller bare Allan. Med italiensk radio på fuld drøn kan man høre Ellen i slopemobilen på lang afsted. Byd hende på et stykke lakrids, og hun fortæller gladelig sine bedste livshistorier. Vi synes, der burde udgives en bog om Ellens liv!

Fiske-Jonas, eller Jonathan som han egentlig hedder, elsker at fiske, men en anden passion er vin. Jonathan ved intet bedre end at drikke god vin og snakke om druer, farven på vinen, og hvordan man egentlig holder glasset. En vinsmagning med ham åbner en helt ny verden og kendskab til vin, som du kan fortælle om, når du kommer hjem.

Årets guider i Livigno

 

Det her er blot nogle af de ting, vi kan. Som et team med viden, humor og personlighed vil vi give jer en legendarisk ferie, I aldrig glemmer. Vi glæder os til at se jer!

De sidste forberedelser til vinteren …

Alegra, Miky’s pub, Bivio … det er bare nogle af de steder, der om ganske få uger slår dørene op for de første skandinaviske skigæster i sæsonen 2016/17. Den første sne er faldet, og snekanonerne kører på højtryk, for at vi allerede inden jul kan suse ned af de brede boulevardpister i Livigno.

DJ’en på Miky’s Pub finpudser spillelisten til årets fester, Alegra lægger Prosecco på køl, og folkene på Bivio bruger tiden på at udvælge de saftigste og møreste bøffer til alle de forventningsfulde gæster.

Der ventes i spænding på, at alle de nye guider drager mod de italienske alper for at lægge sidste hånd på forberedelserne til den nye sæson, og inden vi har set os om, står de alle klar til at modtage alle jer til en fantastisk skiferie i Livigno.

Foråret er kommet til Livigno

Forårssolen stråler for fuld skrue – og det samme gør vi guider. Kan man andet end at blive i godt humør med al den sol, al den gode mad og alle de skønne mennesker, som vi er omgivet af?

Det eneste, der måske kan trække humøret lidt ned, er det kedelige faktum, at sæsonen snart er slut. Vi er alle enige om, at tiden her i Alperne er suset forbi alt for hurtigt, og vi er overhovedet ikke klar til at skulle hjem endnu.

Skiferie Livigno

Der er dog stadig noget at se frem til her i Livigno. Efter påsken, i starten af april, afholdes nemlig en stor festival her i byen: La Skieda. Det er en telemarkfestival, hvor flere tusinde mennesker – alt fra telemarkentusiaster til glade feriegæster – samles for at hygge sig og have det sjovt. Programmet varierer fra år til år, men én ting er sikkert; der kommer til at være masser af fest, underholdning og skiløb.

Vi guider glæder os meget til at opleve en af de helt store begivenheder her i Livigno. Især fordi flere af os faktisk har været ude at prøve kræfter med telemark i løbet af sæsonen – nu kommer den store finale!

Skiferie Livigno telemark

Derudover gælder det nu bare om at tage skibrillerne på, arbejde videre på vores flotte tan og nyde de sidste par uger af sæsonen.

Vi hilser hjertelig velkommen til alle jer, der kommer ned til os i påsken og i resten af sæsonen. Ses vi ikke nu, håber vi, at det kan blive til et gensyn til næste vinter!

 

Grazie mille/tusind tak for en fantastisk sæson indtil videre. Vi ses!

Livigno – meget mere end bare skiløb

At maksimere tiden på pisterne er vigtigt for mange, når de er på skiferie. Man nogen gange kan man måske også godt bruge en pause fra skiløbet (om ikke andet for at hvile benene lidt!), og så kan det være godt at vide, hvad man ellers kan få tiden til at gå med her i Livigno. Nedenfor har vi derfor samlet nogle aktiviteter og arrangementer, vi synes, er gode alternativer til skiløbet:

Aquagranda: Et helt nyåbnet badeanlæg i byen. Konceptet er, at stedet er delt ind i forskellige “zoner” alt efter, hvad man er ude efter.

Til børnefamilier findes afdelingen “Splash & Fun”, som er tilpasset de yngre børn, der gerne vil plaske rundt blandt legetøj og rutschebaner. Der er også spa og sauna for de familiemedlemmer, som ikke vil køre i rutschebane hele dagen.

For de, der vil have 100 % afslapning, findes der også en “Relax”-afdeling med et væld af forskellige varme og kolde bassiner, saunaer for enhver smag – der er nemlig forskellige temperaturer i hver af dem, tyrkisk bad, vandsenge, saltvandspool og mulighed for at bestille en omgang massage.

Skulle man mod forventning have energi i overskud efter en dag på pisterne, har de også en afdeling med et bassin til motionssvømning, et veludstyret fitnesslokale og holdtræning flere gange dagligt.

Livigno

Cronox bowlinghal: Perfekt for dig, der vil udfordre familie og venner til en runde eller to i byens bowlinghal. Vil man kombinere det bedste af to verdener, findes der også en restaurant med rigtig god mad i hallen. Det kan være en god ide at booke bowlingbanerne på forhånd.

Kælkning: Snup en kælk ved bunden af liften og tag den med op til toppen af piste 17 eller piste 20. Spænd hjelmen, tag skibrillerne på og giv den fuld gas!

Fatbikes: En aktivitet, der er blevet vældig populær her i byen, er at teste de såkaldte fatbikes. Det er cykler med ekstra tykke hjul, som gør, at man kan cykle i sneen og endda ned ad pisten!

Derudover byder Livigno på masser af gode shoppingmuligheder med sine 250 forskellige butikker, mulighed for mindeværdige gastronomiske oplevelser med sine 120 restauranter og ikke mindst sjove nætter (som man ikke altid kan huske lige godt) med sit fede natteliv.

livigno_1

I medgang og modgang på alpetoppene

Når man taler om skiferie, forestiller man sig sol, puddersne, svimlende udsigter, afterski og dejlig mad serveret på en skøn bjergtop. Dette er selvfølgelig også præcis hvad en skiferie skal indeholde.

LIV_1565292926_nDesværre kan det ikke undgås, at der jævnligt er nogen af vores gæster, som desværre får en helt anden oplevelse på skiferien; nemlig en tur på sygehuset. Hver uge krydser vi fingre for, at alle kommer godt og sikkert gennem skiferien, men en gang imellem er der altså nogen, der ikke er så heldige. Derfor er det vigtigt, at vi guider har styr på, hvordan der skal handles, når ulykken er ude.

Vi holder os selvfølgelig hele tiden opdaterede på, hvad der gælder, når det kommer til førstehjælp på pisten. Takket være det fantastiske hold af “Mountain Rescue”-personale på Mottolino-bjergsiden har vi sørget for at blive helt klar på, hvad vi skal gøre, når vi oplever uheld på pisten. Forrige uge fik vi nemlig et privat førstehjælpskursus oppe på bjerget med folkene fra redningstjenesten.

Efter en teoretisk gennemgang fik vi mulighed for at afprøve den praktiske del med alt, hvad det indebærer. Guiden Linnea blev pakket fuldstændig ind med nakkekrave, oppustelig madras, båre og banan-slæde. Kollegerne forsøgte febrilsk at tage et seriøst billede af hende iført denne mundering, men det var umuligt at fange et billede uden et kæmpe smil. Forklaringen, som hun kom med bagefter, var: “Men hvordan skulle jeg kunne ligge der og se sur ud, når jeg var ved at blive puttet af tre søde reddere!?”

Nu hvor sneen igen daler ned her i byen, og prognosen lover store mængder sne den kommende tid, har vi også planlagt en lektion om offpiste-sikkerhed og lavinefare. Snart kan I altså klassificere os som et ægte redningsteam her i Livigno. (Sådan næsten da i hvert fald!)